KARRISED RIISIPALLID

 


Sügis läheneb iga tunniga ja sellega kaasneb paratamatult ka ilmade jahenemine, seepärast tuleb oma organismi hakata turgutama vürtsikamate roogadega. Need annad pimedatel õhtutel energiat ja ka sooja.  Tänases roas on nii vürsti kui särtsu ja see on mõeldud neljale inimesele eelroa või väiksema nälja kustutamiseks.

Riisipallid :

4 kanamuna

200 grammi riisi

1,5 teelusikatäit rohelise karri pastat

2 dl toidukoort

peotäis seesamiseemneid

1 teelusikatäis mett

Kaste :

2 teelusikatäit kuivatatud vetikaid

1 teelusikatäis sinepit

100 grammi majoneesi

0,5 sidruni mahl

musta pipart

vett

Pese riis läbi ja pane keema, keeda riis pehmeks, lisa toidukoor, sool ja rohelise karri pasta, keeda veel ca 10 minutit kuni . Püreesta saumikseriga ja jäta jahtuma. Püree ei tohiks jääda liiga vedel ega paks. See peaks olema vabalt vormitav, vajadusel lisa vett ja sega uuesti läbi.Keeda kanamunad.( 5 minutit ) Jahuta ja koori.

Pruunista kuival pannil seesamiseemned.

Pane kuivatatud vetikad umbes 10 minutiks külma vette ligunema. võta kõrgem anum, tõsta sinna vetikad,lisa sidrunimahl, majonees, must pipar ja mikserda läbi. Tõsta kuni serveerimiseni külmikusse.


Tee käed õliseks, võta peotäis püreestatud riisi, suru laiaks, aseta keskele keedetud ja kooritud kanamuna, suru riis ettevaatlikult ümber kanamuna.


Veereta palle röstitud seesamiseemnetes.


Kata plaat küpsetuspaberiga, määri õliga ning tõsta riisipallid plaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 25 minutit. 
Serveeri koos kastmega.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar