Sügis läheneb iga tunniga ja sellega kaasneb paratamatult ka ilmade jahenemine, seepärast tuleb oma organismi hakata turgutama vürtsikamate roogadega. Need annad pimedatel õhtutel energiat ja ka sooja. Tänases roas on nii vürsti kui särtsu ja see on mõeldud neljale inimesele eelroa või väiksema nälja kustutamiseks.
Riisipallid :
4 kanamuna
200 grammi riisi
1,5 teelusikatäit rohelise karri pastat
2 dl toidukoort
peotäis seesamiseemneid
1 teelusikatäis mett
Kaste :
2 teelusikatäit kuivatatud vetikaid
1 teelusikatäis sinepit
100 grammi majoneesi
0,5 sidruni mahl
musta pipart
vett
Pese riis läbi ja pane keema, keeda riis pehmeks, lisa toidukoor, sool ja rohelise karri pasta, keeda veel ca 10 minutit kuni . Püreesta saumikseriga ja jäta jahtuma. Püree ei tohiks jääda liiga vedel ega paks. See peaks olema vabalt vormitav, vajadusel lisa vett ja sega uuesti läbi.Keeda kanamunad.( 5 minutit ) Jahuta ja koori.
Pruunista kuival pannil seesamiseemned.
Pane kuivatatud vetikad umbes 10 minutiks külma vette ligunema. võta kõrgem anum, tõsta sinna vetikad,lisa sidrunimahl, majonees, must pipar ja mikserda läbi. Tõsta kuni serveerimiseni külmikusse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar