FETAJUUSTU PIRUKAD MUNA JA SPINATIGA

 


Feta on lambapiimast või lamba- ja kitsepiima segust valmistatud juust.

Aastast 2002 on "feta" kaitstud päritolunimetusega toode. Vastavalt asjakohastele ELi õigusaktidele võivad "feta" nimetust kanda vaid juustud, mis on toodetud traditsioonilisel viisil Kreekas, valmistatud lambapiimast või lamba- ja kitsepiima (kuni 30%) segust.

Feta on väga erilise, tugevalt ürdise ja soolase maitsega juust. Valmimisprotsessi jooksul ei muuda ta värvust. Juustu säilitatakse kas soolvees või õlis. Feta on klassikalise Kreeka salati vältimatu koostisosa. Eri nimede all tuntakse sama tüüpi juustu kõikjal Lähis-Idas.

100 grammi feta juustu

100 grammi spinatit

50 grammi võid

3 keedetud kanamuna

2 munavalget

pipar, sool

500 grammi lehttainast 

2 munakollast määrimiseks

Haki kanamunad, sega sisse purustatud feta juust, maitsesta musta pipra ja soolaga. Sulata pannil või ja lisa värske spinat. Jahvata peale värsket musta pipart. 

Kui spinat on kokku tõmmanud, lisa see muna ja feta juustu segule, lisa 2 munavalget ja sega korralikult läbi.

Lõika sulanud lehttaignast ruudud ( umbes 10x10 cm  ) Määri ruute munakollasega, tõsta peale lusikatäis segu ja keera ruudud ettevaatlikult kokku, vajuta kahvliga ääred kokku. Määri pealt munakollasega.

Küpseta eelkuumutatud ahju2 200 kraadi juures ca 15-20 minutit. Naudi kas külmalt või soojalt koos klaasikese külma piimaga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar