ÜRDI JA KÜÜSLAUGU PÄTSID

 


Kiirelt valmiv ning maitsev vahepala, mis maitseb ka külmalt. Lihtsad ja kättesaadavad koostisosad, enamusel on need kindlasti kodus olemas.

2-3 kanamuna

250 grammi nisujahu

5-6 küüslauguküünt

1,5 teelusikatäit soola

näputäis musta pipart

1 teelusikatäis soodat

peotäis hakitud värskeid ürte ( till, petersell)

Küpsetamiseks liiter õli ( selle saad maha jahutades uuesti pudelisse valada ja kasutada ükskõik mille küpsetamiseks.)

Serveerimiseks hapukoort.

Sega omavahel kõik koostisained ja moodusta korralik taignapall. 

Jäta 15 minutiks toatemperatuuril seisma, seejärel rulli õrnalt umbes 4-5 cm paksune toru, millest lõika  ca 1,5 cm paksused viilud. Suru õrnalt laiaks, kuid mitte väga tugevalt.

Aja õli kuumaks ja küpseta seni kuni pätsid pinnale tõusevad ning võtavad kuldse tooni.

Aseta pätsikesed majapidamispaberile, et liigne õli eemaldada.


Serveeri koos hapukoorega ja - või soolalõhega. Riivi peale külmutatud tšillit või puista üle hakitud tilliga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar