PANEERITUD LAMBASEENIK

 


Hariliku lambaseeniku kübar on ebakorrapärase kujuga, nahkpruun ja sile, kuid rebeneb viljakeha laiusesse kasvades keskkohas soomuseliseks. Soomuste hulk sõltub kasvuaja ilmast. Mida kuivem kübara pind kasvu ajal on, seda soomuselisemaks see muutub. Värvus varieerub valgest kahvatupruunini, alaküljel olevad poorid on valged, mõnikord veidi sinaka tooniga või kollakate laikudega. Erinevalt puravikest pole torukeste kiht kergelt eraldatav. Jalg on sõrmejämedune, valge, sageli pruunide või lillakashallide laikudega. Seeneliha murdepind valge, kõva, lõhenev, lõikepind värvub aeglaselt kollakaks, siis rohekas ja kuivades halliks. Noorelt kõlbab süüa isegi värskelt, ei vaja kupatamist ja on tõeliselt mõnusa maitsega. Kasutada võid täiesti liha asemel.

0,5 kg- 1 kg lambaseenikuid

tassitäis riivsaia

3 supilusikatäit jahu

3 kanamuna 

musta pipart, soola

200 grammi jääsalatit

värsket kurki, tomatit, paprikat, punast sibulat.

1 pošeeritud ( kooreta keedetud ) muna sööja kohta



Puhasta seened, klopi 3 kanamuna kergelt vahule, maitsesta soolaga, vala suuremasse kaussi riivsai, teise jahu millesse sega paar näputäit soola ja musta pipart. Aseta puhastatud seened esmalt jahusse, siis kasta munasse ja seejärel kata riivsaiaga.

 Kuumuta pann, lisa õli ja prae seened mõlemalt poolt pruuniks. Seened muutuvad praadides seest kuldkollaseks. 

Tükelda salat, kurk, tomat, paprika ja punane sibul meelepärasteks tükkideks ja tõsta taldrikule.  Lisa 2-3 paneeritud seenetükki. Aja vesi keema, lisa teelusikatäis soola ja äädikat. Purusta ettevaatlikult munakoor ja vala muna keevasse vette. Keeda paar minutit, seejärel tõsta vahukulbi või suurema lusikaga ettevaatlikult välja ja aseta seenetükkide vahele. Munakollane peab kindlasti seest vedel olema, see on salatile ka kastme eest! 


Lõpetuseks oskan teile ainult anda ühe soovituse: Minge metsa!! :-) 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar