COLCANNON ( IIRI RAHVUSROOG )

 


Colcannon ehk iiripäraselt cal ceannann tähendab valget peakapsast ja on traditsionaalne Iiri rahvusroog mis kujutab endast tambitud kartulipudru kapsaga. Tänapäeval tehakse seda ka näiteks kale või muu lehtkapsaga, kuid originaalis on ta siiski tavalise valge peakapsaga. ( üldkeeles kapsas) Üldises mõttes võiks ta liigitada täiesti taimetoiduks, kuid võite seda serveerida ka näiteks krõbedate peekonikuubikutega või lihaga.

1 kg kartulit

soola

150 grammi võid

500 grammi tükeldatud kapsast

2 dl toidukoort või piima

50 grammi tükeldatud rohelist sibulat ( võib ka peterselliga asendada )

pipart 


Koori ja pese kartulid ning pane külma vee ja 2 teelusikatäie soolaga keema. Keeda kuni kartul on pehme, seejärel kurna. Teise kastrulis sulata või ning lisa tükeldatud kapsas. Hauta kapsast ca 15 minutit.

Lisa kartulitele piim või toidukoor ning tambi kartul pudruks, lisa hautatud kapsas ja maitseroheline, sega korralikult läbi, maitsesta soola ning pipraga.

Serveeri kuumalt, sügavamas taldrikus, lisa keskele teelusikatäis võid, soovi korral lisa küpsetatud peekonikuubikuid. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar