TOORJUUSTU - TSITRUSKOOK

 


Põhi :

320 grammi sidruniküpsiseid

120 grammi võid

 Kreem:

600 grammi toorjuustu

1 supilusikatäis vedelat mett

1 purk kondenspiima (suhkruta)

2 dl vahukoort 

100 grammi valget šokolaadi

2 sidrunit

10 lehte želantiini

Kaunistuseks:

2 laimi 

Pese sidrunid puhtaks, riivi koor ja pressi sidrunitest välja mahl. Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning poole riivitud sidrunite koorte kogusest. Võta lahtikäiv koogivorm ( 26 cm ) ja suru segu õrnalt põhjale. Aseta koogivorm külmikusse. 


Sulata valge šokolaad veevannil. Vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuust ja kondenspiim, lisa ülejäänud sidrunikoor, mesi, vahukoor ning sulatatud šokolaad ja sega läbi. 


Pane želantiin külma vette lahustuma ja seejärel pressi lehtedest liigne vesi välja ning sulata želantiin sidrunimahlas. Sega vedelik kreemi sisse ning vala kreem seejärel koogipõhjale. Riivi peale laimikoort ning kaunista õhukeste poolikute laimiviiludega. Aseta kook ca 4 tunniks külmikusse tahenema.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar