MARINEERITUD TUUNIKALA HAUTATUD SEENTEGA

 


Natukene vaheldust kulub menüüs alati ära. Seekord ampsame mahlast tuunikala! Retsept lihtne ja toit on kiirelt valmiv.

1 apelsin

50 ml sojakastet

2 supilusikatäit oliiviõli

1 sidrun

1 küüslauguküüs

1 tuunikala steik sööja kohta ( ca 120 grammi, kaupluses on võimalik lasta endale meelepärased tükid valmis lõigata )

pipart, peotäis peterselli


Pressige apelsinist ja sidrunist mahl välja ning segage see soja, tükeldatud küüslaugu ning pipra ja peterselliga. Asetage tuunikala marinaadi ja jätke külmikusse ca pooleks tunniks maitsestuma.


Seni kuni kala maitsestub, valmistage lisand ehk hautatud seened ja selleks vajate :

200 grammi shampinjone

50 grammi võid

3 supilusikatäit õli

1 supilusikatäis punast veini

2 supilusikatäit austrikastet

1 küüslauguküüs 

soola, pipart


Kuumuta pannil õli ning või. Lisa seened, vein, austrikaste, hakitud küüslauk ning sool ja pipar. Küpseta seeni kõrgemal kuumusel ca 5 minutit, seejärel alanda kuumust ning hauta veel kuni 10 minutit.


Eemalda tuunikala marinaadist, pühi maha üleliigne marinaad ning küpseta steike grillpannil mõlemalt poolt ca 3 minutit. Serveeri koos hautatud seente ja - või toorsalatiga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar