LILLKAPSA -JUUSTU PASTA




See lihtne pastaroog toob mõnusa vahelduse igapäeva roogadesse. Kreemine juustukaste ja krõmpsud saiakuubikud koos röstitud lillkapsaga ja pennega on tõeliselt maitsev suutäis. Sobiv suutäis ka taimetoidu austajatele.

1 lillkapsas  ca 1 kg 

3 supilusikatäit oliiviõli

5 viilu saia

3 supilusikatäit jahu

0,5 l piima

150 grammi kõvemat juustu

300 grammi penne pastat

soola, pipart

Puhasta lillkapsas ja lõika väikesteks tükkideks, sega soola, pipra ning õliga. Rösti eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 25 minutit.

Lõika saiaviilud kuubikuteks, maitsesta ning piserda üle õliga ja seejärel rösti neid samuti ahjus kuni 10 minutit.

Sega jahu tilga piimaga nii, et seal ei oleks tükke sees ja seejärel sega ülejäänud piimaga, kuhu on lisatud soola ja pipart. Kuumuta piim keemiseni, seejärel alanda kuumust ja sega sisse riivitud juust. Sega kuni juust on täielikult sulanud. Tõsta juustukaste seniks pliidilt kuni keedad valmis pasta.

Pasta keetmiseks võtke suurem kastrul, lisage vesi ning sool ja laske keema. Lisage pasta ning keetke 8-10 minutit, seejärel kurnake. Jätke natukene keeduvett alles. Valage juustukaste ja röstitud lillkapsas pastale ning segage läbi. Kui kaste tundub liiga paks, siis lisage natukene keeduvett. Serveerige sügavamas kausis ja lisage röstitud saiakuubikud.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar