KANAVARDAD TAIPÄRASELT EHK CHATUJAK SATAY

 


Tais öeldakse ikka, et seal kus on turg, seal on ka grill ja muu tänavatoit saadaval. Tänavatoidu populaarsus pole kuhugi kadunud ja nõudlus suureneb, odav hind ja tihtipeale parem maitse kui mõnes peenes restoranis!

500 grammi kanafileed

2 supilusikatäit kalakastet

1 teelusikatäis suhkrut

1 teelusikatäis purustatud sidruniheina ( saadaval valmiskujul purgis )

2 punast tšillit

1 roheline tsilli

6 kahvrilaimi lehte

3 šalottsibulat

1 dl kookoskoort

1 supilusikatäis maisitärklist

soola

õli 

Purusta kanafilee saumiksri või köögikombainiga, tee nii, et saavutad hakklihalaadse segu.

Võta anum, lisa sinna suhkur, kalakaste, purustatud sidrunihein, kahvrilaimi lehed ja tükeldatud punased tšillid. Sega kuni suhkur on lahustunud, seejärel lase maitsetel külmikus tõmmata ca 15 minutit, lisa segu purustatud kanalihale.

Haki sibulad ja roheline tšilli ning lisa koos kookoskoorega kanalihale. Maitsesta soolaga. Sega kõik korralikult läbi. Viimasena lisa maisitärklis, sega veel ja aseta külmikusse umbes tunniks tahenema. 


Võtke grillvardad ja vormige tahenenud taigen ümber varda, mida väiksema kihi vormite, seda kiiremini küpsevad, võite teha vorstikujulised või siis vormida natukene jämedamad. Pritsi varrastele veidi õli ning küpseta ahjus või grillil kuni liha on kuldpruun. 


Serveeri koos tšillikastme või näiteks safranimajoneesiga, valik on sinu. Toorsalat ja ka röstitud kartul on mõnusaks lisandiks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar