Põhi :
175 grammi kaeraküpsiseid
100 grammi piimašokolaadi
50 grammi sulatatud võid
Täidis :
400 grammi toorjuustu
200 grammi vaniljekohupiima
0,5 teelusikat kaneeli
2 teelusikatäit vaniljesuhkrut
200 grammi halvaad
75 grammi kaeraküpsiseid
Kate :
50 grammi purustatud kaeraküpsiseid
Purusta küpsised, sulata vesivannil šokolaad ja või. Lisa see 175 grammile küpsisepurule ja sega korralikult läbi ning suru seejärel koogivormi.
Kook võik jääda madalamaks ja seepärast kasutan ise 26 cm läbimõõduga koogivormi, muidu jääb täidise magus maitse liiga esile, muidugi võite riivida sisse ka näiteks sidrunikoort, sellega tasakaalustate maitseid ja saate kasutada ka väiksemat koogivormi.
Sega kokku toasoe toorjuust, kohupiim kaneel ja vaniljesuhkur. Haki halvaa ning lisa see koos 75 grammi purustatud küpsistega toorjuustu-kohupiima segusse. Tõsta segu põhjale ja lase seejärel külmikus 3 tundi taheneda. Enne serveerimist lisa ülejäänud küpsisepuru. Serveeri koos šokolaadikastme ja vaniljejäätisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar