HALVAAKOOK

 


Põhi :

175 grammi kaeraküpsiseid

100 grammi piimašokolaadi

50 grammi sulatatud võid

Täidis :

400 grammi toorjuustu

200 grammi vaniljekohupiima 

0,5 teelusikat kaneeli

2 teelusikatäit vaniljesuhkrut

200 grammi halvaad

75 grammi kaeraküpsiseid

Kate :

50 grammi purustatud kaeraküpsiseid

Purusta küpsised, sulata vesivannil šokolaad ja või. Lisa see 175 grammile küpsisepurule ja sega korralikult läbi ning suru seejärel koogivormi.

Kook võik jääda madalamaks ja seepärast kasutan ise 26 cm läbimõõduga koogivormi, muidu jääb täidise magus maitse liiga esile, muidugi võite riivida sisse ka näiteks sidrunikoort, sellega tasakaalustate maitseid ja saate kasutada ka väiksemat koogivormi.

Sega kokku toasoe toorjuust, kohupiim kaneel ja vaniljesuhkur. Haki halvaa ning lisa see koos 75 grammi purustatud küpsistega toorjuustu-kohupiima segusse. Tõsta segu põhjale ja lase seejärel külmikus 3 tundi taheneda. Enne serveerimist lisa ülejäänud küpsisepuru. Serveeri koos šokolaadikastme ja vaniljejäätisega. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar