DATLIKOOK POHLADEGA

 

Lihtne datlikook maitseb mõnusalt igal pidulaual, serveerides seda koos vaniljejäätisega, saate veel ideaalsema koosluse. Datlikook muutub seistes veel paremaks, seega ei ole seda vaja kohe esimesel päeval korraga ära süüa! 

400 grammi datleid

200 grammi võid

1,5 dl suhkrut

2 dl vett

1 kanamuna

3 dl jahu

1 teelusikatäis soodat

1 teelusikatäis vaniljesuhkrut

1 teelusikatäis küpsetuspulbrit

0,5 dl viskit

150 grammi pohlasid

kaunistuseks tuhksuhkrut, pohlamarju

Eemalda datlitelt kivid ja vala need kastruli, lisa vesi ja suhkur. Hauta datleid kuni need on täiesti pehmed ja lagunevad segades, lisa või ning lase sellel täielikult sulada. Jahuta segu natukene maha ja sega sisse kanamuna, viski ja pohlad. Sega omavahel kuivained ja lisa datlisegusse, sega korralikult läbi. Määri keskmise suurusega koogivorm võiga ning vala segu koogivormi. 

Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures tund aega. Seejärel lase koogil rätiku all täiesti maha jahtuda. Puista koogile tuhksuhkrut. Enne serveerimist lisa marjad ja jäätis.


Soovin kõigile õnnestumisi ja kindlat meelt ka uuel aastal! Olge mõnusad!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar