SUVIKÕRVITSA-HAKKLIHAPIRUKAS SEENTEGA

 


Kes ütles, et jõulude ajal tuleb ainult traditsioonilist menüüd järgida? Ehk võivad ju hapukapsas, kartul ja liha laual ollagi aga miks mitte täiendada menüüd näiteks just sellise pirukaga. 

500 grammi suvikõrvitsat ( puhaskaal -ülejäänud kuubikud võite sügavkülmutada) )

200 grammi hakkliha 

150 grammi hapukoort ( 20 %)

150 grammi seeni ( shampinjonid)

2 suuremat kanamuna

1 sibul

2 küüslauguküünt

60 grammi kõvemat juustu

peotäis tükeldatud peterselli, näputäis soola, pipart ja tüümiani

400 grammi valmistaigent ( võite muidugi ka ise valmistada )

Puhastage suvikõrvits seemnetest ja eemaldage koor, lõigake väiksemateks kuubikuteks, sama tehke seentega. Hakkige sibul ja küüslauk. Praadige esmalt hakkliha koos sibula ja küüslauguga läbi, lisage suvikõrvits, maitseained ning kuumutage segu ca 10 minutit.

Püreerige saumiksriga. Suruge sulanud taigen koogivormi, nii et servad on ca 1 cm üleval. Segage omavahel kanamunad ja hapukoor, maitsestage. Segage eelneva seguga, ja valage taignale, lisage riivitud juust ja hakitud petersell.

Küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures tund aega. Jahutage ning serveerige näiteks koos pohlakastme ja - või toorsalatiga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar