KANAMUFFINID TSITRULISE KURGI - PORRU SALATIGA

 


 

Muffinid :

ca. 400 grammi kanafileed 

2 kartulit

1 sibul

1 kanamuna

3-4 supilusikatäit isekerkivat jahu

50 grammi võid ( sulatatud)

sidrunipipart, soola, seesamiseemneid


Kurgi-porru salat :

1 pikk kurk

1 väiksem porru

1 sidruni mahl

1 apelelsinimahl

Asetage blendrisse või köögikombaini kanafileed, või, sibul ja kartulid, püreerige, lisage sool, pipar ja munakollane ning jahu. Segage läbi. Võite püreerimiseks loomulikult kasutada ka saumiksrit. Munavalge vahustage eraldi ja segage ettevaatlikult segades taignasse.

Kuumutage ahi 180 kraadini. Tõstke taigen muffinivormidesse, raputage peale seesamiseemneid ning küpsetage keskmisel tasemel ca 20 minutit.  Seni kuni muffinid küpsevad, valmistage salat.

Koorige kurk ja tõmmake sellest juurvilja koorimisnoaga pikad ribad, viilutage porru, peske sõelal läbi. Pressige sidrunist ja apelsinist mahl välja. Tõstke kõik komponendid ühte kaussi ja segage läbi, lisage sool ning pipar ja jätke külmkappi maitsestuma. Kui muffinid on pealt kuldkollased, siis tõstke need ahjust välja ja jätke rätiku alla 10 minutiks puhkama. Serveerige koos tsitrulise salatiga või nautige koos klaasikese külma piimaga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar