KODUNE KARAMELLI JÄÄTIS VIRSIKUTE JA SÕSTRAKASTMEGA

 


Mis oleks veel parem kui suutäis omavalmistatud kodust jäätist koos marjakastme ja marjadega?! Retsept on eriti lihtne ja vähese vaevaga teed tuju rõõmsaks nii endal kui kogu perel.

400 grammi ehk üks purk kondenspiima karamelliga

200 grammi konserveeritud virsikuid

5 dl vahukoort

50 grammi valget šokolaadi

100 grammi külmutatud punaseid sõstraid

50 grammi suhkrut

tilk vett

Kuumutage kondenspiima purki kuumas vees umbes 30 minutit. Vahustage vahukoor. Tükeldage virsikud.

Vispeldage kondenspiim, lisage vahukoor, tükeldatud virsikud ja šokolaaditükid.  Segage korralikult läbi ja valage segu kaanega suletavasse karpi. Asetage segu sügavkülma. Peale esimest tundi võtke karp sügavkülmast välja ja segage kahvliga segu uuesti läbi.

Asetage jäätis uuesti sügavkülma, korrake sama protseduuri ka teisel tunnil. Jäätis on söögivalmis peale kolmandat tundi. Marjakastme valmistamiseks võtke väiksem kastrul, valage marjad sisse, lisage suhkur ja tilk vett, laske segul keema tõusta, purustage marjad ja keetke vedelik kokku, suruge kaste läbi sõela puhtassse anumasse.  Võtke jäätis sügavkülmast välja ja serveerige koos kastme ning lemmiklisanditega, olgu selleks marjad, vahukoor või küpsised. Liialdada muidugi magustoiduga ei tohi, suhkrulaksu saab siit korraliku, seega tarbigem vastutustundlikult!


Olge mõnusad ja leidke aega ka kodustele maitseelamustele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar