KARTULIKOOK VÜRTSIKA TOMATIKASTMEGA


Viimasest postitusest on mõni nädal möödunud, tööd ja isiklik elu pole lasknud hobidega just igapäevaselt tegeleda aga siin ta on, igati mõnus suutäis jälle ootamas teiepoolset katsetamist! Retsept on lihtne ja koostisosad veel lihtsamad!

10 suuremat kartulit
1 sibul
4 kanamuna
100 grammi sinki
125 grammi juustu
2 dl vahukoort
3,5 dl hapukoort
2 supilusikatäit majoneesi
soola, pipart, peterselli


Koorige kartulid ja sibul, lõigake tükkideks ja küpsetage eelkuumutatud ahjus kuldpruuniks. Seni kuni kartul küpseb, riivige juust ja tükeldage sink. 


Järgmiseks segage omavahel kergelt klopitud kanamunad, vahukoor, majonees ja hapukoor. Maitsestage soola, pipra ning peterselliga.


Seejärel kui kartulid on küpsed, tampige need puruks, võib jääda tükiliseks, seda mõnusam tekstuur tuleb. Võtke mõni ahjuvorm või lahtikäiv koogivorm ja määrige see võiga. Vooderdage vormi põhi ja küljed kartulitambiga.


Pange põhjale tükeldatud sink, valage üle kooreseguga ja katke riivitud juustuga. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 45-50 minutit.


Seni kuni kartulikook küpseb valmistage tomatikaste ja selleks vajate :

1 purk kirsstomateid või purustatud tomateid
1 tšillikaun
soola, peterselli

Võtke anum, valage purk kirsstomateid sinna ja pange nõrgale kuumusele hauduma. Puhastage tšilli, tükeldage ning lisage tomatitele, lisage soola ning tükeldatud peterselli. Hautage c 15 minutit. Vajadusel püreestage. Kui kartulikook on valmis, siis tõstke kaussi või taldrikule tomatikastet, lisage paras kogus ahjusooja kartulikooki, kaunistage värske tilli või mõne muu meeldiva rohelisega ning asuge nautima.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar