KURGISALAT SAFRANIGA

 


Minu puhkamised on selleks aastaks suures plaanis ilmselt puhatud ja tuleb jälle tegutsema hakata ning ka Teile uusi ja vanu retsepte pakkuda. Kuna kurgihooaeg pole veel päriselt läbi ja grillimist tuleb veel kõvasti ette, siis seekord pakuks teile üht vägagi mõnusat ja krõmpsu kurgisalatit. Sobib igasuguste roogade kõrvale ja niisamagi krõmpsutamiseks. Salatile lisatud safran lisab maitsele küllusliku ja põnevat lisaväärtust.

ca 2 kg kurke ( peale koorimist ca 1,5 kg)

2-3 küüslauguküünt ( hakitud või viilutatult)

10 pipratera

4,5 supilusikatäit meresoola 

3 supilusikatäit suhkrut

1 pakk safrani ( 0,12 grammi )

korralik peotäis hakitud tilli ja rohelist sibulat

3 supilusikatäit 30% äädikat

1 sidruni mahl

Peske kurgid külma vee all ja koorige. Segage omavahel suuremas anumas kokku kõik maitseained ja vedelikud. Viilutage kurgid ning lisage need kokku segatud maitseainetega. Jätke nõu toatemperatuurile vähemalt tunniks seisma, vahepeal segage, et maitsed jõuaks kurkidega seguneda.

                              

Tõstke salat purkidesse või kaanega tihedalt suletavasse anumasse ja säilitage külmkapis. Salat seisab purgis päris kaua, kuid pean hoiatama, et ilmselt saab see enne otsa kuna see on valmis koheseks söömiseks ning ülimalt maitsev! Nautige suve ja olemist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar