Soovite valmistada midagi lihtsat ja suhteliselt kiirelt valmistatavat lõuna või õhtusööki, samas on roog tervislik ja toitev.
200 grammi suitsetatud skumbriat
300 grammi redist
1 kg pestud värsket kartulit
natuke oliiviõli
50 grammi kreeka jogurtit
1 sidruni mahl
2 küüslauguküünt
100 grammi mozzarellat
peotäis tilli
peotäis rohelist sibulat
soola, pipart
Kuumutage ahi 220 kraadini. Asetage pestud ja puhastatud kartulid ning redised ahjuplaadile, võite kartulid ja suuremad redised ka poolitada kui soovite kiiremat tulemust. Piserdage peale oliiviõli ning soola ja pipart. Röstige ahjus kuni kartulid on kuldpruunid. Seejärel tõstke ahjust välja ning jahutage kergelt maha.
Järgmiseks valmistage kaste ja selleks ühendage omavahel 3 supilusikatäit oliiviõli, sidrunimahl, jogurt, vispeldage, lisage purustatud küüslauk, hakitud till. Maitsestage soola ning pipraga. Tõstke taldrikule kartulid, redised, suitsuskumbria tükid ning viilutatud mozzarella. Valage üle kastmega ning nautige tulemust.
Kogu valmistusprotsess kestis alla tunni ja mõnus ning maitsev kõhutäis on garanteeritud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar