SUITSUSKUMBRIA RÖSTITUD REDISTE JA VÄRSKE KARTULIGA

 


Soovite valmistada midagi lihtsat ja suhteliselt kiirelt valmistatavat lõuna või õhtusööki, samas on roog tervislik ja toitev.

200 grammi suitsetatud skumbriat

300 grammi redist

1 kg pestud värsket kartulit

natuke oliiviõli

50 grammi kreeka jogurtit

1 sidruni mahl

2 küüslauguküünt

100 grammi mozzarellat

peotäis tilli

peotäis rohelist sibulat

soola, pipart

Kuumutage ahi 220 kraadini. Asetage pestud ja puhastatud kartulid ning redised ahjuplaadile, võite kartulid ja suuremad redised ka poolitada kui soovite kiiremat tulemust. Piserdage peale oliiviõli ning soola ja pipart. Röstige ahjus kuni kartulid on kuldpruunid. Seejärel tõstke ahjust välja ning jahutage kergelt maha. 

Järgmiseks valmistage kaste ja selleks ühendage omavahel 3 supilusikatäit oliiviõli, sidrunimahl, jogurt, vispeldage, lisage purustatud küüslauk, hakitud till. Maitsestage soola ning pipraga. Tõstke taldrikule kartulid, redised, suitsuskumbria tükid ning viilutatud mozzarella. Valage üle kastmega ning nautige tulemust. 

Kogu valmistusprotsess kestis alla tunni ja mõnus ning maitsev kõhutäis on garanteeritud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar