NUUDLI - SUVIKÕRVITSAVORM SUITSUPEEKONIGA

 


Käes on jälle aeg valmistada midagi mõnusat ja loomulikult maitsvat. Seekord kasutame kiinuudleid ja edaspidi vaatate neid hoopis teise pilguga. Retsept ülimalt lihtne ja ajaliselt koos küpsetamisega ei kulu üle tunni. Rooga jagub vähemalt kuuele ja seega on ühe portsjoni hind ka suhteliselt madal.

6 pakki kiirnuudleid ( kasutasin kana aga võite loomulikult kasutada oma lemmikuid )

150 grammi juustu ( tükeldatud või riivitud )

50 grammi kõvemat juustu, näiteks Forte või parmesan

1 suvikõrvits

150 grammi tomatipastat

4 dl toidukoort või vahukoort

3 dl vett

150 grammi suitsupeekonit

tilli, pipart, tilk õli

Kuumutage ahi 180 kraadini. Kuumutage pannil tilk õli, pruunistage peekon, seejärel lisage tomatipasta. Kuumutage pastat pidevalt segades c 5 minutit, lisage riivitud suvikõrvits.

Segage korralikult läbi, maitsestage pipra ja natukese soolaga. ( peekon on küllaltki soolane, seega ärge liialdage ) ja jätke segu nõrgale kuumusele kuni valmistate ette nuudlid. Võtke ahjunõu, asetage sinna nuudlid, lisage 3 dl vett. 

Segage omavahel toidukoor ja kiirnuudlite maitsesegu. Kasutasin ära 3 pakki. Kõike ei ole mõtet panna kuna võite toidu lihtsalt üle maitsestada. Võite kasutada ka ainult soola, pipart ja tilli ning nuudli maitseained välja jätta. Tõstke nuudlite peale suvikõrvitsa, tomatipasta- peekoni segu. 

Lisage riivitud või tükeldatud juust, valage peale maitsestatud toidukoor, puistake peale riivitud parmesani ning hakitud tilli. 

Küpsetage ahju alumisel tasemel 30 minutit. Lülitage ahi välja ning jätke vorm veel 10 minutiks ahju.

Serveerige koos toorsalati ja - või mõne oma lemmik hoidisega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar