RIBID KAUBOIKARTULITE, PEEDI JA SAFRANIMAJONEESIGA

 


Nädalalõpp on loetud tundide pärast käes ja selle puhul võiks valmistada lihasõprade rõõmuks midagi tõeliselt mõnusat! Olgu selleks korraks peaesinejaks ribid ja selleks vajad sa :

1 kg ribisid ( kasutasin searibisid )

2 supilusikatäit sojakastet

2 supilusikatäit ingveri siirupit

0,5 teelusikatäit köömneid

0,5 teelusikatäit tsillipulbrit

0,5 teelusikatäit soola

0,5 teelusikatäit grillmaitseainet

0,5 teelusikatäit tüümiani

0,5 teelusikatäit fenkoli

3 supilusikatäit toiduõli

Sega uhmris omavahel kõik kuivained ja purusta kergelt, vala segu kuivale pannile ja kuumuta pidevalt segades ca 3 minutit. 

Sega kokku sojakaste, ingverisiirup ning õli, vispelda sisse kuivainesegu ja vala see ribidele, hõõru korralikult segu ribidele ja küpseta seejärel eelkuumutatud ahjus alumisel tasemel 170 kraadi juures 2 tundi. Esimene tund küpsetage lahtiselt, seejärel katke fooliumiga. 

Sellel ajal kui ribid küpsevad, valmistage kauboikartulid ja selleks vajate :

ca 1 kg pestud, puhastatud kartuleid

1 teelusikatäis paprikapulbrit

1 teelusikatäis grillmaitseainet

1 teelusikatäis soola

0,5 teelusikatäit tšillipulbrit

õli

Lõika kartulud pooleks ja seejärel veelkord pooleks, sega esmalt maitseainetega ja seejärel õliga. Küpseta ahju keskmisel tasemel sama kuumuse juures ca tund aega. Kui teil on kasutusel kuumaõhufritüür, siis 190 kraadi juures 40 minutit. 

Selleks, et saada kõrvale veel maitsev peet, siis võtke 3-4 väiksemat peeti, peske korralikult ära, keetke tund aega, jahutage külma vee all ja seejärel koorige ning tükeldage peedid. Lisage näputäis köömneid, soola ja 1 teelusikatäis vedelat mett. Segage korralikult läbi ning jätke külmkappi maitsestuma.

Safranimajoneesiks vajate 1 pakki ( 0,12 grammi ) või näputäit safrani, tilka vett ning ca 100 grammi majoneesi. Valage tilk vett anumasse, lisage safran ning laske seista ca 5 minutit. Segage sisse majonees ja jätke külmikusse kuni serveerimiseni.

Eemaldage küpsed ribid ahjust, lisage ahjule kuumust 200 kraadini ja jätke kartulid veel kuni 10 minutiks küpsema. Tõstke taldrikule supilusikatäis safranimajoneesi, ajage lusikaga kergelt laiali, lisage meelepärane kogus ribisid, natuke kartulit ja peeti ning nautige tulemust! Lisaks võite alati lisada värsket rohelist, olgu selleks sibulapealsed, till või petersell, valik on alati teie!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar