KALAKOTLETID


Sügis on lähenemas, veekogudes vesi külmeneb ja kalad muutuvad aktiivsemaks, see annab võimaluse ka värskest kalast mõnusaid toite valmistada, mina otsustasin seekord kalakotlettide kasuks. Tooraine on enda püütud, seega lisaks meeldivale ajaveetmisele on ka toit laual. Kasutan ahvena ja haugifileesid. Kogus on  peaaegu 50/50 aga Teie võite kasutada ka näiteks ainult haugifileed.

0,5 kg puhastatud haugifileed

0,5 kg puhastatud ahvenafileed

100 grammi riivsaia

1 dl hapukoort

1 sibul

200 grammi keedetud kartuleid

100 grammi pekisemat suitsetatud peekonit või puhast pekki

3 kanamuna

sool, pipar, tšillihelbeid ja näputäis vahemere ürte, jahu paneerimiseks ning õli praadimiseks.

Laske kalafileed, kartul, sibul ja pekine suitsupeekon hakklihamasinast läbi ( selle puudumisel võite kõik hakkida noaga peeneks) Lisage kanamunad, riivsai, maitsestage ja segage korralikult läbi ning jätke ca 15 minutit maitsestuma.

Segage segu veelkord läbi ning vormige meelepärase suurusega kotletid. Enne praadimist tõstke kotletid jahu sisse ja veeretage neid korraks seal.

Küpsetage kotletid keskmisest tugevamal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveerige koos hapukoore kastme ja praekartuliga või koos toorsalatiga. Jääte kindlasti tulemusega rahule.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar