SAIAVORM

 


Ploomid või kreegid igapäevases kasutuses panevad soolestiku hästi tööle, lisaks toidavad nahka, annavad jumet ja neis on kuhjaga vitamiine, mis pidurdavad vananemist ja neutraliseerivad organismile kahjulikke aineosi. Suurepärased jääkainete väljutajad, aitavad võidelda väsimusega ning soodustavad maksa tegevust. Tegelikult on kreegid ka ploomid, ploomipuu vili on lihtsalt suurem, mitte alati magusam aga samasse klassi kuuluvad sellegipoolest. Keegi kunagi väitis, et neid ei saa külmutada, saab ja väga hästi. Võtan kivid välja ja panen poolikud ploomid karpidesse. Väga hea kasutada igasugustes magustoitudes ja smuutides. Maitse ei kao kuhugi.

300 grammi saia või sepikut

3 dl kreegi või ploomimoosi

3 spl hapukoort

4 kanmuna

3,5 dl piima

300 grammi värskeid või külmutatud kreeke ( ploome)

50 grammi taluvõid

1 tl kaneeli

2 tl vaniljesuhkrut

Lõigake sai kuubikuteks. Kuumutage ahi 180 kraadini. Määrige kõrgem ahjuvorm võiga. Puista määritud ahjuvormi pooled saiakuubikud. Lisa poolikud kreegid või ploomid. Sega hapukoor moosiga ja lisa pool kogusest saiakuubikutele. 

Lisa ülejäänud saiakuubikud. Sega omavahel kanamunad ja vaniljesuhkur, lisa kaneel ja piim. Vala saadud segu saiakuubikutele. Lisa ülejäänud hapukoore-moosi segu. Lisa määrimisest ülejäänud või kuubikutena. Küpseta 180 kraadi juures ca 45 minutit.

Tõsta küpsenud saiavorm ahjust välja, laske natukene jahtuda, raputage peale tuhksuhkrut ning seejärel serveerige koos külma piima või vaniljejäätisega. 


Nauding on garanteeritud!!!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar