ÕUNAKOOGID

 



Õunapirukad ja koogid on kindlasti paljude lemmikud ja täna valmistamegi natukene teistmoodi väikesi õunakooke. Koostisosad on kõigile kättesaadavad ja midagi keerulist siin ei ole, kuid lõpptulemuseks on väga mõnus ja maitsev suutäis!

3-4 õuna
1 sidruni mahl
2 supilusikatäit mett 
1 teelusikatäis kaneeli
0,5 kg lehttainast ( 6 lehte)


Kuumutage ahi 200 kraadini, peske õunad, eemaldage südamik ja viilutage. Pressige sidrunist mahl välja ja segage see õunaviiludega. Vedeldage mesi ja segage kaneeliga.


Lõigake klaasiga taignast rattad, moodustage taignaribadest "lehed" ja kinnitage need ratastele. Määrige mee-kaneeli seguga. 


Pintseldage meeseguga õhukesed õunasektorid üle ja asetage need taignarattale. 


Tõstke ettevaatlikult küpsetusplaadile ja küpsetage 200 kraadi juures ca 20 minutit. Jahutage ning seejärel puistake peale tuhksuhkrut. Serveerige koos jäätisega või nautige niisama.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar