Jõululauale midagi teistsugust, muidugi võib seda valmistada aastaringselt kui aga soovi. See on seda väärt, algne retsept on pärit kalasõprade piiblist ehk "Koržetsi kalaraamatust" Siiani pole selge, kust on tulnud nimi retseptile aga jäägu see igaühe enda mõistatada.
500 grammi lõhefileed (viilutage võimalikult õhukesed viilud)
1 dl oliiviõli
1 sidruni mahl
1 supilusikatäis meresoola
1 supilusikatäis mett
1 supilusikatäis äädikat (30%)
5 küüslauguküünt
2 supilusikatäit hakitud tilli
näputäis jämedamalt jahvatatud pipart
veerand värsket tšillit
Valage säilitusnõu ( purgi ) põhjale veidi marinaadi ja seejärel asetage peale lõheviilud, valage iga kihi vahele marinaadi kuni kogu kala on kasutatud. Ülejäänud marinaad valage peale. Sulgege purk ja jätke vähemalt 12 tunniks külmikusse marineeruma.
Serveerige röstsaial või kasutage lisandina salatis. Variante on just niipalju kui teie kujutlusmeel ette kujutab.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar