SIBULASAI

 


350 grammi nisujahu

13 grammi kuivjuuretist ( Prisma, Talupood )

50 grammi seemneid, müüakse erinevaid segusid või kasutage neid, mida kodunt leiate ( näiteks päevalilleseemned, kaerahelbed ja seesamiseemned, linaseemneid )

350 ml toasooja vett

1 teelusikatäis soola

4 sibulat 

õli praadimiseks

Segage eelmise päeva õhtul 300 grammi jahu, juuretis ja vesi. Jäta taigen toatemperatuuril, käteräti alla ca12 tunniks hapnema.

 Viilutage sibulad, lisage pannile tilk õli ning praadige sibulad näputäie soolaga läbi, sool toob õiged maitsed esile ja annab sibulale palju parema maitse.


 Jahutage sibulad täielikult maha ja seejärel segage taignasse. Osa seemneid võib sisse ka segada. Võtke ülejäänud 50 grammi jahu, segage see seemnete ja kaerahelvestega ning seejärel puistake lauale. ( jätke pisut ka peale puistamiseks )Tõstke taigen peale ja venitage see ristkülikuks.


Tõstke nurgad keskele kokku ja pöörake taigen tagurpidi, määrige võiga sobiv vorm, tõstke taigen sisse ja raputage peale ülejäänud jahu-seemne segu.
Kuumutage ahi 200 kraadini. Võtke kõrgem ahjuvorm, täitke see poolenisti veega ja tõstke ettevaatlikult ahju põhjale. Nüüd võtke vorm koos taignaga ja asetage see ahju keskmisele tasemele. Küpsetage pöördõhuga ca 45 minutit.


Tõstke sai ahjust välja ja eemaldage vormist, katke käterätiga ning laske ca 15 minutit jahtuda, seejärel on sai valmis nautimiseks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar