SIDRUNIKÜPSISED

 


Hommikuse kohvi kõrvale või vahepalana  meelte hellitamiseks kõlab küpsis ju vägagi hästi. 

190 grammi jahu

130 grammi võid

85 grammi tuhksuhkrut

60 grammi piima

1 sidrun

80 grammi tumedat šokolaadi

näputäis soola

Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta toasoe või ( peaks olema väga pehme) ja sega see tuhksuhkruga. Riivi sisse sidruni koor. Lisa näputäis soola.


 Sega korralikult läbi ning lisa seejärel piim ( toatemperatuuril) Mikserda käsitsi läbi, sega sisse jahu. Võta küpsetuspaber, aseta taigen paberi keskele, kata teise paberiga ning rulli taigen kahe paberi vahel umbes 1 cm paksuseks. Aseta taigen paarik minutiks sügavkülma ( lihtsam vormida ) Eemalda pealmine paber ja lõika oma lemmikvormiga taignast kujud. Aseta küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile, võid lisada küpsistele pärlsuhkurt ja - või natukene kaneeli ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 12 - 15 minutit.


Sellel ajal kui küpsised ahjus valmivad sulata veevannil šokolaad. Tõsta küpsised jahtuma, seejärel kasta neid sulanud šokolaadi ja jäta tahenema. Enne serveerimist võid peale puistata veel tuhksuhkrut. Naudi koos kohvi või klaasikese külma piimaga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar