MARINEERITUD SÄRG

 

Särg on olnud üldiselt vähetuntud söögikala, ta on ta väga luine, kuid õigete meetmetega saate temast siiski hõrgu ja mõnusa suutäie! Praegu on just hea aeg särge püüda. Marineerimine on üks viisidest ja selle kasuks sai ka seekord otsustatud.

ca 1 kg puhastatud särge ( eemaldatud pead, sabad, uimed )

1-2 kanamuna ( pigem kaks)

1,5 dl jahu

1 teelusikatäis musta pipart

1 supilusikatäis meresoola ( jämedamat)

Marineerimiseks :

1 liiter vett

1-2 sibulat

1 suur porgand

3 supilusikatäit 10% äädikat 

6 tera musta pipart

loorberileht

2 teelusikatäit soola

1 teelusikatäis musta pipart

1 küüslauguküüs

2 cm jupp punast tšillit

õli praadimiseks ( taimeõli )

Tee puhastatud kalarümpade mõlemale poolele noaga risti-rästi sisselõiked, nii tagad praadides ja marinaadides selle, et luud peaaegu täielikult hävinevad ning tükelda kalad peale seda umbes 2 - 3 cm laiusteks tükkideks. Maitsesta soola ning pipraga. Klopi kanamunad. Kasta kalatükid munasse ja seejärel veereta jahus ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta jahtuma.

Koori porgand, sibul ja küüslauk, viiluta kõik õhukesteks ratasteks.


 Pane porgandirattad keema, lisa maitseained, keeda ca 5 minutit. Lisa sibularattad, küüslauk ja tšilli. Keeda ca 3 minutit, seejärel eemalda pliidilt, vala sisse äädikas.
Tõsta kalatükid vaheldumisi porgandi ja sibularõngastega purki. Vala peale marinaad ja sulge õhukindlalt. 


Lase täielikult jahtuda ning hoia seejärel külmikus.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar