Särg on olnud üldiselt vähetuntud söögikala, ta on ta väga luine, kuid õigete meetmetega saate temast siiski hõrgu ja mõnusa suutäie! Praegu on just hea aeg särge püüda. Marineerimine on üks viisidest ja selle kasuks sai ka seekord otsustatud.
ca 1 kg puhastatud särge ( eemaldatud pead, sabad, uimed )
1-2 kanamuna ( pigem kaks)
1,5 dl jahu
1 teelusikatäis musta pipart
1 supilusikatäis meresoola ( jämedamat)
Marineerimiseks :
1 liiter vett
1-2 sibulat
1 suur porgand
3 supilusikatäit 10% äädikat
6 tera musta pipart
loorberileht
2 teelusikatäit soola
1 teelusikatäis musta pipart
1 küüslauguküüs
2 cm jupp punast tšillit
õli praadimiseks ( taimeõli )
Tee puhastatud kalarümpade mõlemale poolele noaga risti-rästi sisselõiked, nii tagad praadides ja marinaadides selle, et luud peaaegu täielikult hävinevad ning tükelda kalad peale seda umbes 2 - 3 cm laiusteks tükkideks. Maitsesta soola ning pipraga. Klopi kanamunad. Kasta kalatükid munasse ja seejärel veereta jahus ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta jahtuma.
Koori porgand, sibul ja küüslauk, viiluta kõik õhukesteks ratasteks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar