Tänase loo päevakangelane on kõhuäär. Sellest vähetunnustatud, läbikasvanud lihatükist saab valmistada imelisi roogasid ja üks neis on nüüd teie ees. Lugu sai alguse tegelikult juba paar kuud tagasi aga seni tuli oodata liha õhu käes kuivamist, kuid nüüd on ta valmis nautimiseks ja jagan seda imelist retsepti teiega.
ca 1 kg kõhuäärt
2 teelusikatäis musta pipart
2 teelusikatäit paprikapulbrit
2 supilusikatäit kuivatatud peterselli
1 supilusikatäis tšillihelbeid
peotäis meresoola, oliiviõli, äädikat
Lõika kamarasse noaga risti-rästi sälgud, kata liha mõlemalt poolt meresoolaga ning jäta külmikusse 24. tunniks seisma, seejärel pese korralikult külma veega, siis äädikaga. Kuivata liha ning määri oliiviõliga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar