ÕHU KÄES KUIVATATUD SEALIHA

 


Tänase loo päevakangelane on kõhuäär. Sellest vähetunnustatud, läbikasvanud lihatükist saab valmistada imelisi roogasid ja üks neis on nüüd teie ees. Lugu sai alguse tegelikult juba paar kuud tagasi aga seni tuli oodata liha õhu käes kuivamist, kuid nüüd on ta valmis nautimiseks ja jagan seda imelist retsepti teiega.

ca 1 kg kõhuäärt

2 teelusikatäis musta pipart

2 teelusikatäit paprikapulbrit

2 supilusikatäit kuivatatud peterselli

1 supilusikatäis tšillihelbeid

peotäis meresoola, oliiviõli, äädikat

Lõika kamarasse noaga risti-rästi sälgud, kata liha mõlemalt poolt meresoolaga ning jäta külmikusse 24. tunniks seisma, seejärel pese korralikult külma veega, siis äädikaga. Kuivata liha ning määri oliiviõliga. 


Sega omavahel maitseained ja hõõru korralikult lihasse.


Tee lihasse auk ja riputa nööriga kuiva kohta vähemalt kaheks kuuks rippuma.

Seejärel on liha valmis nautimiseks, lõika väikesed kuubikud, sega salatisse või naudi võileival. 









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar