Taigen:
360 grammi nisujahu
1 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
0,5 suhkrut
100 ml toasooja vett
100 ml toasooja piima
20 ml rapsiõli
Täidis:
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 suur või 2 väiksemat sibulat
150 grammi hakkliha
0,5 liitrit rapsiõli küpsetamiseks
Sõelu jahu, lisa suhkur, sool, õli, piim ja vesi, sega kokku ja sõtku taigen ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa natukene jahu.
Määri sügavam kauss õliga ja jäta taignapäts kaetuna, sooja kohta 45.minutiks kerkima.
Tükelda sibul või sibulad väikesteks kuubikuteks, sega hakklihasse. Maitsesta soola ning musta pipraga.
Seejärel kui taigen on kerkinud, vooli sellest ühesuguse paksusega rull. Lõika umbes 1,5 cm paksused tükid ning vajuta iga tükk lapikuks.
Jaga täidis vastavalt lapikute arvule võrdseteks kogusteks. Tõsta igale taignalapikule täidis.
Tõsta ääred kokku ja vormi taignapall, seejärel vajuta õrnalt uuesti lapikuks. Soovi korral võite puistata peale seesamiseemneid.
Kuumuta õli ca 100 kraadini ja tõsta ettevaatlikult taignalapikud õlisse. Küpseta mõlemalt poolt ca 3,5 minutit.
Tõsta valminud lihapirukad vahukulbiga majapidamispaberile või rätikule nõrguma ja lase enne nautimist 10 minutit puhata.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar