PURGIKALA

 

Ca 1 kg särgi või rääbist

2 tl soola

2 sibulat

3-4 küüslauguküünt

1 dl ketšupit

40 grammi äädikat ( 30%)

1 peotäis hakitud tilli

0,5 tl musta pipart

rapsiõli

Puhasta kalad, eemalda soomused, pead ja uimed. Lõika kaladest umbes 1,5-2 cm laiused tükid. Sega soolaga ja lase umbes pool tundi seista.

Koori sibulad, küüslauk ning tükelda kuubikuteks. Sega sisse ketšup, äädikas, till ja pipar.


Võta puhtad, kuumutatud purgid ja hakka neisse vaheldumisi tihedalt laduma kalatükki ja sibulasegu.


Jäta purgi kaelast mõne sentimeetri jagu vabaks, vala kalade peale õli niipalju, et kõik on kaetud aga jäta õli ja kaane vahele veel vähemalt 1 sentimeetri jagu vaba pinda. Sulge purgid kuumutatud kaantega aga ära keera tugevalt kinni. Tõsta purgid küpsetusplaadile ja aseta külma ahju. Kuumuta ahi 125 kraadini ja jätad kalad sinna vähemalt 4 tunniks küpsema. 


 Seejärel tõsta purgid ahjust välja, keera kaaned tugevalt kinni. Lülita ahi välja ja aseta purgid uuesti ahju tagasi kuni täieliku jahtumiseni. Soovitav säilitada purke külmkapis kus need säilivad mitu kuud. Purki avades peaks kuulma klõpsu, see tähendab, et kalad on korralikult konserveeritud. Kui klõpsu ei kostu, siis tähendab, et kaan ei saanud korralikult kinni ja toodet ei ole siis soovitav kasutada





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar