Üks ütlematult mõnus suutäis kalasõpradele! Proovige järgi ja te ei kahetse.
1 kg värskeid, puhastatud räimi
1 sibul
12 spl 10% äädikat
10 dl keedetud ja jahutatud vett
8 spl suhkrut
4 spl meresoola
1 spl sinepiseemneid
1 spl musta terapipart
2 spl jahvatatud vürtspipart
Pane räimerümbad kaussi ja vala üle äädika-vee seguga. Jäta vähemalt 12 tunniks marineeruma, seejärel kalla vedelik ära. Sega kokku kuivained, Viiluta sibul õhukesteks ratasteks. Võta paar suuremat, puhast purki ning raputa põhjale veidi vürtsisegu ja mõned sibularõngad. Lao peale kiht räimi, seejärel uuesti vürtsisegu ja sibularõngaid. Korda protseduuri kuni purgid on täis. Raputa peale veel vürtsisegu ja sulge purgid hoolikalt.
Aseta purgid külmkappi ja jäta vähemalt 4-5 päevaks seisma enne kui maitsma hakkad. Võib aga parim tulemus on siiski mõne päeva pärast.
Sobib ideaalselt leivale, koos kuuma kartuli ja hapukoorega või pidulauale vahepalana. Proovige ja te ei kahetse! Kalasõbrad vähemalt mitte!





Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar