Ahjus mooritud ribi, kolme paprika salat, safranikartul ning marineeritud sibul





Nädalavahetus käes, aeg valmistada midagi tõhusamat kui argipäeva õhtul. Panin juba eile õhtul marineeruma ribid ja sibula, et liha saavutaks mõnusa maitse ja ilusa värvi. Samuti kehtib see sibula kohta-pole sugugi patt hoida sibularõngaid läbi öö marineeringus. Asugem asja juurde. 

Ribisid on kaalu järgi ca 1 kg ja  marineerimiseks kasutan :

1 sibul

2 küünt küüslauku
1 supilusikatäis mett
1 teelusikatäis tüümiani
3 supilusikatäit sojakastet
1 teelusikatäis musta pipart

Segan ained kõik omavahel hästi läbi, tükeldan sibula, küüslaugu, valan marinaadi ribitükkidele, kätevahel hõõrun marinaadi lihale ning asetan tükid kilekotti, kuhu valan ka ülejäänd vedeliku. Asetan külmkappi ööseks marineeruma, enne magamaminekut käin raputan  veel kilekotti mitmeid kordi, et maitsed jaguneks ühtlaselt, sama teen hommikul tõustes.





Sibula marineerimiseks võtan 3 keskmist sibulat ja lõikan neist õhukesed rõngad, kaussi segan 1 sidruni mahla, näputäie soola, pipart ning supilusikatäie suhkrut, valan peale 350 ml vett ja segan omakorda hästi läbi, valan sibulatele, lisan lusikatäie kuivatatud peterselli. Katan toidukilega ja asetan külmikusse.

Liha on lõunaks piisavalt marineerunud. On aeg tööle hakata. Tõstan ribitükid ahjuvormi ja valan sinna ka vedeliku. Õli ei lisa.  Asetan kaanega suletud vormi ahju alumisele tasemele ca 2,5. tunniks podisema. 170 kraadi on paras kuumus. Koorin kilo kartuleid, pesen ja kuivatan. Segan 2 supilusikatäit õli koos teelusikatäie safrani ning teelusikatäie meresoolaga läbi, lisan kartulitele. Tõstan kartulid  küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tõstan ahju tund enne liha valmimist.
Kolme paprika salatiks viilutan erinevad paprikad õhukesteks viiludeks, segan läbi sidrunimahlaga ja lisan päikesekuivatatud tomatite purgist supilusikatäie õli. Tulemus rabab jalust :-) . Võiksid peale 1,5 tundi lihatükid ümber pöörata, et mõlemalt poolt saaks kena välimuse. Aeg on tiksunud täis ja aeg asuda serveerima. 



Tõelise lihasõbra maiuspala...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar