Pole midagi paremat kui üks omavalmistatud värske saiake hommikuse või lõunase kohvi kõrvale, päev saab uue tooni kui oled võtnud väikese vahepala kuhugi ruttavas maailmas.
Kergema elu nimel kasutan poest toodud lehttaigent. Arvestada tuleb selle retsepti puhul 1 tahvel saiakese kohta. Lehttaigna hind on muutunud poes järjest vastuvõetamaks ja valik on lai. Ise pole mõtet taigent valmistada, kui pole kavas just 50 pirukat valmistada :-)
10 tahvlit lehttaigent
2 munakollast kreemi jaoks
2 munakollast määrimiseks
2 dl rõõska- või vahukoort
2 supilusikatäit tuhksuhkrut
2 supilusikatäit maisitärklist
1 supilusikatäis vaniljesuhkrut
150 grammi pohlamoosi
Segage kõik peale vaniljesuhkru väiksemas kastrulis kokku ja laske tasasel tulel keeda, (segage pidevalt) kuni kreem on paksuks läinud.Jahutage ja lisage vaniljesuhkur, segage.
Lase lehttaignal natuke sulada, lõika mõlemalt poolt tahvlisse 5-6 sisselõiget, umbes 3 cm. ulatuses.
Määri tahvlid munakollasega. Tõsta keskele lusikatäis vaniljekreemi ja pohlamoosi. Nõruta moos enne läbi sõela. Liigne vedelik valgub välja ja saiake ei jää nätske.
Tõsta ribad üksteise järel kreemi ja moosi peale. Määri munakollasega.
Küpseta 200. kraadi juures ca 12 minutit. (kasuta peale 5. minutilist küpsetamist ventileerimisprogrammi ja küpseta samal kuumusel ). Raputa läbi sõela peale tuhksuhkrut ja asu naudisklema !
Julget pealehakkamist !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar