Mandariinimaitseline porgandi-kanasupp


Kevad saabus mühinal, alles eile tuli nagu välk selgest taevast uuesti  lumi maha, öösel lõõtsusid kõvad tuuled, kuid  hommikuks oli plats jälle puhas, käisin jalgrattaga linnas tiirutamas, päike paistab mõnusalt, kõva tuul tahtis küll püksid jalast puhkuda aga õnneks on soe edelatuul ja suuremat kahju see ei tekitanud :-) Kuivatab vähemalt kiirelt teed. Selleks, et rohkemgi puna põskedele saada ja rõõmsama näo ette saaks, valmistame täna mandariinimaitselise porgandisupi kanalihaga. Mõnus C-vitamiini pomm, mida me kõik vajame.
Laome välja  komponendid:


2-4 porgandit

1 sibul
2 küünt küüslauku
viil ingverit
1-2 mandariini
0,5 teelusikatäit tsillit
näputäis korianderit
peterselli, pipart, soola
150 grammi kanaliha

Alustuseks tuleks valmis keeta puljong, kui sul just see juba valmis pole, võid kasutada ka kuubikuid aga alati on maitsvam isevalmistatud värske puljong.


2-3 kanakoiba

1 sibul
porgand
sool, pipar, loorberileht

Tükelda või poolita koivad, pruunista pannil, sama tee porgandi ja sibulaga. Aseta suuremasse potti keema, lase korra keema tõusta, seejärel vaheta vett ja uuesti pliidile. Lase jälle keema ja alanda kuumust, riisu aegajalt vahtu, lisa maitseained. Anna podiseda nõrgemal kuumusel ca 45 minutit, kurna ja kuumuta vedelik uuesti keemiseni. Valmis ta sai.




Tükelda juurviljad.

Kuumuta pannil ca 15 minutit, ära prae.


Tõsta juurviljad potti, lisa umbes 1,5 liitrit puljongit ja lase keema, keeda 20 minutit ja maitsesta.
Püreesta saumiksriga kõik korralikult läbi ja lisa mandariinist pigistatud mahl. Lase uuesti keema, lisa grillitud kanatükid ja serveeri .

Mõnusat jatkuvat kevadet kõigile ! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar