Chilli con carne riisiga



Aeg on vürtsitada elu ja minna saabunud kevadele vastu tervisest pakatava ilmega. Vürtse on hinnatud juba antiikajast nii meditsiinis, parfümeerias kui ka usutseremooniatel. Pärit on chilli con carne Ameerikast, täpsemalt Texase osariigist, kus piiriäärsed asukad selle roa kasutusse võtsid. Aeg on muidugi kohendanud algupärast retsepti aga mõte jääb samaks. Valmistan siis täna minagi ühe neist paljudest variantidest. Tehtav kogus on neljale inimesele.

500 grammi veisehakkliha

3 sibulat
lusikatäis toiduõli
2 küünt küüslauku
200 grammi purustatud tomateid
2,5 dl puljongit
1-2 loorberilehte
200 grammi valgeid ube tomatikastmes
1 teelusikatäis tsillipipart
1-2  kauna värsket või kuivatatud tsillit-oleneb sööjate taluvusest
50 grammi võid



Koori sibulad, tükelda. Pannile lusikatäis õli ja kuumuta tükeldatud sibulaid  2-3  minutit, ära pruunista. Lisa nüüd hakkliha ja kõrgel temperatuuril prae läbi umbes 10 minuti jooksul. Lisa sool, tsillipipar, loorberileht. Pressi sisse ka küüslauk ning seejärel lisa purustatud tomatid. Alanda kuumust.



Lisa peale 15 minutilist küpsemist puljong ja hauta ca 30 minutit. Sega sisse oad tomatikastmes. Maitsesta veel soola, pipraga ja lisa 50 grammi võid. Sega korralikult. Paku kõrvale hautatud riisi ning marineeritud kurki.





Enjoy your meal !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar