Friteeritud krevetid toorsalati ning mee-hapukoore kastmega


Frittimine ehk friteerimine on toiduainete küpsetamine rasvavannis 180-200 kraadi juures. Teha võid seda spetsiaalse aparaadi puudumisel potis, vokkpannil või mõnes suuremas kopsikus. Friteerida võib ju põhimõtteliselt kõike- igale ainele tuleb leida ainult see õige friteerimistaigen.
Kuna mulle meeldivad mereannid siis tänaseks planeerisingi krevettide friteerimise- mõnus pakkuda ka külasolevatele sõpradele, sest valmistusaeg on suhteliselt lühike. Kasutades suuremaid krevette jäta sabad alles, hea näppudevahelt  süüa.

0,5 kilogrammi sulatatud krevette-parim variant on suured kuning-või tiigerkrevetid, kuid edukalt saab kasutada ka poes vabalt saadaval kooritud krevette.

2 dl rukkijahu
1 dl riivitud saia
0,5 teelusikatäit soola
1,2 dl vett
3 munakollast
pipart
1 teelusikatäis küpsetusjahu

Alustan taigna valmistamisest, sest see tahab tõmmata enne friteerimist umbes 15- 20 minutit.

Segan kuivained omavahel, lisan munakollased, vee, ning jätan seisma.



Dipikastmeks segan kokku:


200 grammi hapukoort

50 grammi majoneesi
1 teelusikatäis mett
sool, pipar, 2-3 hakitud piparmündilehte

Segan korralikult läbi ja asetan külmikusse kuni valmistan salati ja olen lõpetanud friteerimise. Salatiks kasutan kurki, kirsstomateid, punaseid viinamarju, lehtsalatit ja tammelehesalatit. Pesen kurgi, koorin ja eemaldan lusikaga seemned, segan pestud kirsstomatite ning viinamarjadega, (salatilehed peaks peale pesemist kuivatama) rebin lehed tükkideks ja segan teiste ainetega. Must pipar,  näputäis soola, lusikatäis head õli ja olemas ta ongi.


Kuumutan potis õli ja hakkan sinna ükshaaval taignasse kastetud krevette tõstma. Küpsetan seni kuni krevetid on muutunud kuldpruuniks ja tõstan seejärel vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Peale seda koheselt taldrikule koos kastme ning salatiga, paar sektorit sidrunist käib asja juurde.







Lahedat olemist kõigile !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar