Krõbeda peekoniga bataadisupp ning küüslaugu-juustubatoon






Bataat ehk maguskartul on lehtertapi perkonda kuuluv taimeliik, mille tärkliserohkeid mugulaid tarvitatakse paljudes maades toiduks. Bataat on eestlastele tuttava kartuli väga kauge sugulane. Valge ja kollase sisuga bataadid on vähem magusad ja niisked kui punased, roosad, oranzid. Arvatakse pärinevat kas Kesk-või Lõuna-Ameerikast. Valmistame bataadist supi, mida võid nautida nii kuuma kui külmana.

4 bataati

2 porgandit
2 kartulit
1 sibul
2 küüslaugu küünt
1 liiter puljongit ( juurvilja )
1 apelsin
1 viil ingverit
100 grammi peekonit
sool, pipar

Koori juurviljad ja tükelda, kuumuta pannil  tilgas oliiviõlis kõik korralikult läbi, lisa pool puljongist ja hauta kuni juurviljad on pehmed.

Püreesta ja lisa ülejäänud puljong, riivi sisse ingver ja pigista apelsinist paar supilusikatäit mahla. Maitsesta õrnalt musta pipra, soolaga. Grilli peekoniviilud  ahjus krõbedaks ja  tükelda pisikesteks kuubikuteks, lisa supile ning sega korralikult läbi. Lase supp keema tõusta ja alanda kuumust. Keeda  veel ca 5 minutit.



Võta värske või külmutatud täisterabatoon, lõika sisse mõned siilud, topi vahele võiga segatud tükeldatud küüslauku ja riivitud juustu, samuti  võid peale tõsta juustu ning viilutatud küüslauku. Grilli ahjus kuni juust sulanud ja küüslauk pruunistunud. Serveeri kohe koos mahedamaitselise ja tervisliku bataadisupiga. 












Päikselist päeva !


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar