Midagi omapärast ja teistsugust valmistan täna magustoiduks. Mõnusalt hapukas järelmaitse ja nauditav igasuguste marjadega. Sidrun erinebki teistest puuviljadest tänu oma suurele sidrunhappesisaldusele.
Sidrun annab saaki 3 korda aastas, suurima happesisalduse saavutab ta aga novembris, mida loetakse tavaliseks koristusajaks. Sitsiilias näiteks koristatakse vilju septembrist-novembrini, detsembrist-maini ja juunist-septembrini. C vitaamini 100 grammis koguni 53 milligrammi. India, Mehhiko ja Argentiina on suurimad tootjad. Tähtis toidulisand, maitsestaja ja limonaadide tähtis koostisosa.
6 portsjoni valmistamiseks vajame :
1 dl suhkrut
4 lehte zelatiini
2 muna
2 dl vahukoort
0,5 dl sidrunist pressitud mahla-mitte kondsentraati
1 sidruni riivitud koor
0,5 teelusikatäit tuhksuhkrut
Pane zelatiinilehed külma vette sulama umbes 10 minutiks. Riivi sidrun ja pressi mahl välja. Vahusta munakollane ja suhkur, lisa riivitud sidrunikoor ja tilk mahla.
Pigista zelatiinilehtedest vesi välja ja sega ülejäänud sidrunimahlaga, kuumuta nõrgalt täieliku lahustumiseni ning vala see vahustatud munakollase hulka.Vahusta vahukoor ja sega eelneva seguga. Järgmiseks vahusta munavalged tuhksuhkruga nii kõvaks, et see kausist välja ei kuku. Sega ettevaatlikult maunakollase-vahukoorega.
Tõsta mass sidrunimahlaga niisutatud anumatesse ja aseta toidukilega kaetuna vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema.
Unustamatu maitse !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar