Kana-klimbisupp juurviljadega




Tere hommikust kõigile, taas uus päev ja uued mõtted. Klimbisupp on mõlkunud meeles mitmeid päevi ja täna ma selle teoks ka teen. Nagu ikka tuleb kõigepealt valmis laduda vajaminevad komponendid, potid, pannid valmis panna. Niisiis komponendid:


2,5 liitrit vett

2 kanakoiba
1 sibul
1 punane sibul
veerand kollasest paprikast
1 suurem porgand
1 küün küüslauku
loorberileht
3 kartulit
pipar, sool 

Esmalt tuleb keema panna kanakoivad, eemaldada vaht, maitsestada pipra, soola ja loorberilehega, lase podiseda  keskmisel tulel ca 35-40 minutit. Riisu aegajalt vahtu kui seda peaks tekkima.

Koorin ja tükeldan juurviljad ning praen need pannil kergelt läbi tükikese võiga.





Kui kana on keenud piisavalt pehmeks ja liha hakkab luudelt eemalduma, keeran kuumuse madalamaks ja tõstan kanakoivad välja. Valan puljongisse aedviljad ja jätan keema, eemaldan koibadelt liha ning tükeldan. Tõstan kanatükid samuti puljongisse ja alustan klimpide tegemist.


100 grammi jahu

2 muna
80 ml piima
50 grammi võid
näputäis soola, pipart



Või peaks olema vedelamal kujul, et seda oleks hea lihtne vispeldada. Alustuseks vahustan muna koos võiga ja lisan sinna jaokaupa jahu ning piima. Maitsestan ning jätan mõneks minutiks seisma. Tõstan kuumust ning hakkan puljongisse supilusikaga tõstma klimbitainast. Teen lusika enne õliseks, taigen eemaldub vaevata. Paras kogus oleks nii veerand lusikatäit korraga. Klimbid on valmis kui kõik on tõusnud ilusti pinnale. Lülitan pliidi välja ja lasen enne serveerimist veel seista ca 15 minutit.

Kaunistamiseks ja maitse pikendamiseks lisan lusikatäie hapukoort ning rulli keeratud lehtsalatilehest lõigatud ribad. Täistera  seemnesai on hea lisand.



Head isu !


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar