Paneeritud sealiha terava tomatikastme ja kartulipudruga



Keegi on õhanud tükk aega paneeritud sealiha järgi, ega midagi-tuleb see väike soov täita. Endalegi on see meele järgi kui päris aus olla :-). Alustan kartulipudrust, sest lihaga käib asi kiirelt. Koori  kilogramm kartuleid ja pane keema.  Seejärel võta korralik lõikelaud, viiluta liha meelepärasteks tükkideks. Liha peaks enne töötlemist olema vähemalt pool tundi toasoojas.
Mina sain 7 umbes 100. grammist viilu ja nende paneerimiseks vajan :

3 muna

150 grammi rukkijahu
200 grammi riivsaia- leiba ( kasutan üldjuhul ära kõik leiva, saianukid, mis olen alles hoidnud ja kuivama pannud köögikapi otsa )
120-150 grammi riivitud juustu
sool, pipar



Vispeldan munad korralikult läbi, lisan kuivatatud peterselli, näputäie soola. Jahusse lisan samuti soola, pipart. Liha jätan üldjuhul maitsestamata, sest nii jahust kui ka munasegust peaks piisavad maitsed kätte saama. Kes armastab rohkem soolast, see võib maitsestada ka lihatükid.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta lihatükk, tõsta see jahu sisse, seejärel muna-juustu segusse ja lõpetuseks riivsaia sisse.
Tee kõikide lihatükkidega nii ja seejärel pruunista need esmalt pannil. Tõsta pruunistatud lihatükid küpsetuspaberiga kaetud plaadile, tõsta ahju ja küpseta umbes 10-12 minutit. Kel soovi , võib lihatükid lihtsalt juustuga katta ja niimoodi küpsetada. Kuni liha valmib, kurna kartulid,  lisa ca 2,5 dl kuuma piima ja tambi kõik korralikult läbi, lisa 50 grammi võid ja riivi sisse natukene muskaatpähklit. Maitsesta soola, pipraga.Vispelda korralik ja mõnus kreemjas pudru. Kastmeks keedan kopsikus läbi 150 grammi tomatipastat, kuhu lisan pipart, suhkrut, soola, pool lusikatäit tsillipipart või tükeldatud värsket tsillit  ja 20 grammi võid. 10 minutit ja valmis.
Salatiks kasutan tavalist lehtsalatit, lõikan õhukesed ribad rullikeeratud salatilehtedest ning lisan õhukesed porgandilaastud. Piserdan üle sidrunimahlaga. Jahvata peale värsket pipart.






Kõht täis, meel hea ja elu tundub roosilisem ! :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar