Seafilee shampinjonidega



Üks korralik seapraad tuleb täna lauale :-). Sobib ka pidulikemaks hetkedeks kui ainult õhtusöögiks kodus.
Alustame 500 grammise  põrsafilee marineerimisega. Sobilikud vahendid selleks oleks :

15 grammi riivitud ingveri

1 teelusikatäis tüümiani
1 teelusikatäis värsket peterselli
1 teelusikatäis jahvatatud paprikat
0,5 teelusikatäis jämedamat purustatud pipart
1 dl õli

Soola ei lisa. Sega ained kokku ja määri filee korralikult kokku. Aseta kilekotti koos ülejäänud marinaadiga ja tõsta külmkappi tunnikeseks seisma. Seejärel pruunista filee tervelt pannil ja keera fooliumi. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit ja jäta väljalülitatud ahju seisma kuni  riisi ja kastme valmimiseni.

Prae pannil 150 grammi shampinjone koos küüslauguga.



Kastme valmistamiseks vajad:


2 sarlottsibulat

100 grammi jahu
80 grammi võid
4 dl puljongit või lihaleent
0,5 teelusikatäit soola
näputäis valget pipart

Tükelda sibul väga peeneks ja hauta pannil võis, sega sisse jahu.  Kuumuta puljong eraldi nõus ja lisa seda järkjärgult jahu-sibula segusse. Maitsesta soola, pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel 15 minutit. Vala kaste läbi sõela. Lisa seened ja küüslauk.

Serveeri  riisi ja hernevõrsetega.



Omakasvatatud on ikka kõikse parem :-)

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar