Kalasõbra märg unelm



Vähe on inimesi, kes kalaroogadele selja keeravad, mulle meeldib kala igas olekus ja iga ilmaga. Saime poeletilt kätte ühe korraliku Norra lõhe .




Puhastame kala ja kuivatame majapidamispaberiga-pesta kala pole soovitav, sest maitsed lähevad kaduma ja liha kaotab oma väärtused.

Üritame kätte saada kaks korralikku fileed,  nimelt teeme :  Lõherulle toorjuustu-sidruni leemes.

Vaja on siis selleks umbes :


1 kg lõhet 

100 grammi peekoni 
1 dl purustatud-hakitud  tilli 
0,5 dl hakitud rohelist sibulat
200 grammi  naturaalset toorjuustu
teelusikatäis soola
2 sidruni koor ( riivitult )
1 sidruni mahl 
näputäis musta pipart (jämedamat )

Prae peekon, jahuta ja haki peeneks.
Lõika nüüd kalast korralikud 0,5 cm paksused viilud ja aseta need lõikelauale, raputa kergelt soola ja pipart.
Järgmiseks võta kauss, kuhu sega toorjuust, sidrunikoor ja sidrunimahl, hakitud peekon,  maitsesta kergelt pipraga .
Tõsta nüüd igale viilakale lusikatäis segu ja keera rulli. Tõsta rullid ahjuvormi.
Asi hakkab ilmet võtma- võta kopsik või kauss,  kuhu vala  1 dl vett, teise sidruni mahl, pool teelusikatäit soola ja samapalju suhkrut. Sega mõnuga läbi ja vala kalarullidele. Ahjuvorm katta kohe fooliumiga ja tõsta juba 180 kraadini kuumutatud ahju ( keskele). Küpseta ca pool tundi ja tõsta ahjust välja.
Kala tuleks tõsta kohe leemest välja, muidu keeb ta anumas edasi ja hakkab lagunema.Leem sobib ideaalselt kastmeks, patt oleks see välja jätta.
Tee kõrvale üks korralik värske salat  ja enamat sa ei vajagi.
                   Oleme jälle saanud hakkama väga toreda ja maitsva roaga !
Ärge unustage tänada vetevana selle lahke saagi eest  :-) 
Ahjaa , keegi viskas kuskil nalja : Eestlase lemmik lõhe on palgalõhe :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar