0,5 kg heeringat või heeringafileed
200 grammi hapukoort
100 grammi majoneesi
teelusikatäis sinepiseemneid
1 õun
tsipake musta pipart
näputäis safranit
kaunistuseks tükeldatud rohelist sibulat
Lõika kala parajateks suupärasteks tükkideks, tükelda õun pisikesteks kuubikuteks, sega hapukoor, majonees, sinepiseemned ja pipar omavahel. Sega sisse õunakuubikud ja lõpuks kalatükid. Leia korralikult suletav purk, tõsta segu sisse ja lase ööpäev tõmmata. Serveeri kuuma kartuliga, või mustal leival, puista üle rohelise sibulaga. Hea ja mõnus ! Sobib ideaalselt ka lõuna või kergeks õhtusöögiks.
Võid kindel olla, et sama müstilise tulemuse saad ka ahvenafileest , marineeri eelnevalt lihtsalt kala sidrunimahlast, lusikatäiest õlist, piprast, soolast koosneva seguga .
Haug maitseb ka hästi, kuid peaks enne maitsestatult ahjus ära grillima ja siis jahutatult purki ja kaste peale !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar