0,6 kg väherasvast looma hakkliha - ideaalis oleks parim lambaliha
1 dl vett
1 supilusikatäis maisitärklist
2 suuremat küünt küüslauku
1 väike sibul
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis purustatud tsillit ( vabalt võid kasutada kuivatatud )
1 laim või sidrun
1 kanamuna
80 grammi kaerahelbeid
Kaunistuseks ja lõppviimistluseks tumedat balsamico äädikat, paar lõiku sidrunit.
Võta suurem kauss, kuhu vala vesi ja kaerahelbed , lisa maisitärklis, sool, muna ja hakkliha. Jäta seisma 20 minutiks.
Pigista sidrunist või laimist mahl välja ja sega see purustatud tsilli, hakitud sibulaga. Pressi küüslauk ja lisa see järgmisena, sega korralikult läbi ja lisa hakkliha hulka.
Otsi välja juba varem puust grilltikud, ( pane need vette likku, et ära ei põleks hiljem ahjus või grillis ) või kasuta spetsiaalseid metallist vardaid .
Tee käed õliseks ja vormi kätega korralikud 10 cm-d vorstikesed ja torka neist tikud läbi. Lase neil nüüd natuke seista, kuni valmistad kastet, milleks vajad :
1 avokaado
50 grammi rohelise tee tõmmist
100 grammi kurki (eemalda seemned ja viiluta )
100 grammi creme fraiche`t või maitsestamata jogurtit
maitse järgi soola
Põrista miksriga kõik peeneks ja sega creme fraiche`ga
Pista külmikusse oma aega ootama, kuumuta ahi 200 kraadini, võid kasutada grillimisprogrammi või tavalist, parim lahendus on grillida ilusa ilmaga õues, elaval tulel.
Grilli ahjus ca 20 minutit või kuni liha tundub küps ja mõnusalt pruun. Serveeri nüüd selle imelise kastmega koheselt, lisandiks sobivad nii marineeritud kõrvitsad, kurgid, kui ka mõnus krõmps värske salat. Leib käib asja juurde.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar