Mälestused Sotimaalt ehk Sticky Toffee karamellkastme ja vaniljejäätisega



Lubatud sai siin kunagi varem, et teeme ka Sticky Toffeed ja lubadus on täitmata kohustus-seega teeme ära !
See siin on minu versioon, läbiproovitud ja tulemus on ilus !


Alustame nagu ikka koostisainetest :


200 grammi võid 

700 grammi datleid
4 teelusikatäit soodat 
4 teelusikatäit küpsetuspulbrit
1,2 liitrit vett
2  lusikatäit vahtrasiirupit 
8 muna 
700 grammi jahu
540 grammi suhkrut
100 grammi vaniljesuhkrut
näputäis soola 

Ahi kuumutada 175 kraadini.

Alustuseks tuleks datlid panna kuuma vette ja lasta keema, seejärel keera kuumus maha ja jäta veel mõneks minutiks pliidile, järgnevalt lase kogu mass miksri või blendriga sodiks ehk ühtlaseks. Vahusta suures kausis munad, suhkur, vaniljesuhkur, siirup, lisa sulanud või, sooda, jahu, küpsetuspulber, sool  ning  seejärel purustatud datlimass.
Sega ettevaatlikult metallist suure lusikaga segu läbi, et mitte õhumulle massist eemaldada. Valage nüüd kogu segu võiga määritud vormi, massi kõrguseks peaks jääma ca 5 cm. Tõstke vorm ahju ja küpsetage kuskil 35 minutit, seejärel katke vorm vajadusel fooliumiga ja küpsetage veel  ca 15 minutit-vahepeal võite piiluda, et taigen pole muutunud liiga tumedaks. Kui tikk enam kinni ei jää on asi valmis. Keerake kuumus maha, eemaldage foolium ja tehke paariks minutiks ahjuuks lahti, seejärel sulgege uks ja laske olla ahjus, kuni valmistate karamellkastet.

140  ml vahukoort

40  grammi tumedat muscovado suhkrut
75  grammi heledat muscovado suhkrut või tavalist suhkrut
115  grammi võid

Suhkrud potti koos võiga ja segage keskmisel kuumusel pidevalt kuni suhkur on täielikult lahustunud ning omastanud kuldse tooni. Lisage vahukoor ja segage läbi ning eemaldage pliidilt. Võtke kena kauss serveerimiseks, lõigake koogist mõnus tükk ja lisage kuuma kastet. Kõrvale sobib ideaalselt vaniljejäätis või vahukoor ja paar värsket maasikat. Kaunista melissilehega.


                             See ongi paradiis !






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar