Muhedad hakklihaga maisikukklid



Täna on jälle selline päev, kuhugi pole kiiret, seega valmistame  pärmitaignast kukleid . Maisijahu annab natukene teistmoodi  ja huvitava maitse, aga see pole sugugi paha. Aega  ja kannatust peaks varuma ikka mitu tundi.

Alustame siis taignast : 


340 grammi vett

600 grammi maisijahu
100 grammi nisujahu
50 grammi suhkrut
120 grammi võid
5 grammi soola 
25 grammi pärmi
35 grammi piima ( just,saite õigesti aru, 35 grammi ) 

Hea, kui on kodus köögikombain, milles saaks segada vastava programmiga taigna kenasti läbi aga tugevad saavad ka käte abil kõik tehtud :-)

Alustame sellega,et võtame vee ja lisame selle segamisanumasse ja sinna ka  kõik  eelnevalt nimetatud ained,  välja arvatud või. Las nüüd masin sõtkub sinu eest seda kenasti oma  5 minutit. Jäta saadud mass samasse nõusse  toatemeratuuril kerkima umbes pooleks tunniks. Aeg on lisada või ja segada taigen kenasti jälle läbi.

Lihtne on veeretada nüüd kätevahel ca 60 grammised ümarikud,katame rätikuga ja jätame kerkima.


Ohohooo, järg on täidise käes ja selleks vajame me järgnevaid komponente :


Pool kilo hakkliha ( vastavalt omale maitsele )

3 suurt sibulat
2 küünt küüslauku 
3 loorberilehte
klaasitäis puljongit, mille võid vabalt valmistada kuubikust ja veest
klaasitäis punast veini
pool teelusikatäit musta pipart
soola vastavalt maitsele 

Tükelda sibulad ja lase need pannil kiirelt läbi ca 4 minutiga, ära kõrveta pruuniks. Lisa hakkliha ja prae kergelt läbi. Ahi peaks olema järgmiseks etteasteks kuumutatud nii 160 kraadi peale. Leia suurem ahjupott, kuhu vala nüüd hakkliha-sibula segu ja ka kõik muud komponendid ja  pane ahju hauduma vähemalt 2,5 tunniks. Viimane pooltund lase ilma kaaneta, siis saad liigsest vedelikust lahti, kui tundub vesine veel, vala see lihtsalt ära. Jahuta maha, vajadusel lisa soola, pipart.

Keera ahjule kuumust juurde, kerge 180 kraadi  peaks olema vägev. Taignapallikesed võid nüüd laiaks sõtkuda või kätevahel vormida niimoodi, et saaksid sinna lisada korraliku supilusikatäie hakkliha-sibula segu. Ürita järgmiseks vormida pallikesed ja need mügarikud asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetuspaber määri eelnevalt õliga. Määri mügarikud munakollasega ja katsu nüüd märgatav kinnituskoht asetada plaadil allapoole ( ei lagune kindlasti enam ära ). Jäta pallikestele plaadil ka kerge vahe, sest nad tahavad veel ahjus paisuda.  Puista peale seesamiseemneid ja küpseta 15-20 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase rätiku all natuke hingata, klaas külma piima oleks nüüd asjakohane. Naudi !
NB ! Kui sul jääb hakkliha segu natukene alles, siis saad sellest väga hea kastme, kui lisad sinna vahukoort ja kuumutad segu  korra  läbi. 2 kärbest ühe hoobiga  !




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar