Granaatõuna klopin suurema lusikaga korralikult läbi, sedasi saad vaevata seemned kätte, järgmiseks võtan suurema kausi ja lõikan selles granaatõuna pooleks-enamus seemneid kukub ise välja. Koputa lusikaga veel paar korda koorele ja viimased seemned kukuvad kaussi, noki kausist membraanitükid välja ja seemned külmikusse, oma aega ootama.
Samas võiks seda kreemi juba niisamagi süüa koos granaatõunaseemnetega aga ikka on vaja midagi, mis täiustaks seda hõrku kreemi. Seega tuleb alustada küpsiste valmistamist.
350 grammi nisujahu
150 grammi suhkrut
1 muna
1-2 munakollast (määrimiseks)
ca 150 grammi võid
näputäis soola
100grammi marstipanimassi
100 grammi rosinaid
Surakas konjakit või Vana Tallinnat
Sellest tuleb üks ilus taigen :-) Sega kaussi sõeludes jahu, lisa suhkur, sool, või kuubikutena, muna ja martsipanimass tükkidena, ( peaks olema toasoe vähemalt ) seejärel rosinad ja törts konjakit või likööri, sõtku saadud mass korralikult läbi ja pane pooleks tunniks külma.
Kohvi joodud ja jalg puhatud , alusta küpsiste vormimist vastavalt tujule ja tahtmisele, võid voolida käte vahel või kasutada vorme- fantaasial pole piire !
Kuumuta ahi 200 kraadini, aseta plaadile küpsetuspaber-tõmba üle see võise paberiga ja laota oma fantaasia plaadile. Küpseta oma 12 minutit, vajadusel rohkem.
Seni kuni küpsised valmivad, võta külmikust kausike granaatõunaseemnetega ja kurna mahl välja, (mahla võid niisama ära juua ).Küpsised ahjust välja ja jahtuma ( kata rätikuga ).
Sega nüüd korra veel kohupiimakreem läbi ja tõsta see pokaali või kaussi, peale tõsta lusikaga korralikult jumalate nektarit (granaatõunaseemneid ). Tore kui leiad külmikust piparmündi või melissi oksakese, suska see kaunistuseks. Küpsis kõrvale ja mõnnama !
Elu on jälle ilus !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar