Sinepid- need on olnud läbi aegade vägevad maitsepikendajaid !
Teeme kolm klassikalist sinepit, mida võid kasutada nii marineerimisel, kui ka salatites, täidistes jne.
Esimesena võtame ette kuulsa konjakisinepi :
Vajad selleks kastruli, kaussi milles segad 1,5 dl sinepipulbrit, 1,5 supilusikat suhkurt, 2 dl koort, 4 muna, 1 teelusikatäis maisijahu, 1 supilusikatäis oliiviõli või muud õli.
Nüüd valad antud segu kastruli ja koguaeg segades keedad läbi kõrgel temperatuuril.
Jahuta maha ja lisa see lusikatäis konjakit. Sega ja pane purki.
Meesinep:
1 dl sinepipulbrit
1 dl suhkurt
1 supilusikatäis mett
2 supilusikatäit 10% äädikat
2 supilusikatäit kangemat kohvi
Sega kõik ained omavahel korralikult läbi ja pane kaanega suletavasse purkki, lase seista vähemalt paar päeva, et maitsed saaksid seguneda ja pehmeneda.
Kiirsinep :
3,5 dl sinepijahu
1/2 dl nisujahu
1/2 dl keevat vett
1 teelusikas soola
2 supilusikat suhkurt
2 supilusikat fariinisuhkrut
lusikatäis sidrunimahla
1/2 dl vahukoort
Sega kõigepealt sinepipulber ja nisujahu,lisa keev vesi, koguaeg segades, lisa sool, suhkur, sidrunimahl. Lõpetuseks lisa vahukoor ja jätka segamist kuni tunned,et nüüd on paras.
Pane purki ja lase olla.
Nüüd oled ära õppinud sinepiteo, mida ei häbeneks vanameistrid ise !
Naudi elu !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar