Võileib.... võileivad võivad olla vägagi maitsvad ja mõnusad vahepalad, neist on saanud kahtlemata osa meie kiirest päevast ja mille pealt teenivad müügiettevõtted tegelikult päris kenakese kasumi. Kuidas defineerib aga Vikipeedia võileiba, on minu jaoks naljakas : võileib on leivaviil, millele on määritud võid ja kaetud juustu, vorstilõigu, lihalõigu või muu taolisega. :-). Nii üksluine jutt. Ei mingit fantaasiat....
Tahan täna valmistada võilevad krevettidega, krevett on üks minu lemmikutest mereandidest. Kuuldavasti olevat leitud 2011 aastal Eesti vetest (Lahemaal, Hara lahes) seni tundmata krevetiliik, mida olevat nähtud nüüdseks ka Tallinna lahes -tegemist on õige peene tegelasega-kutsutakse seda lausa elegantseks krevetiks.
Krevetid sulama, kogus pole määrav aga 2-3 võileiva tegemisest piisab ca 20 väiksemast tegelasest, sulatan, pesen ja marineerin hakitud tilli ja sidrunimahlaga, näputäis soola pole paha. Võtan rohelise sibulaga maitsestatud toorjuustu, kuhu segan peotäie hakitud lehtsalatit, veerand kuubikuteks lõigatud õuna, viilaka tükeldatud ingverit ja pisikese osa kollasest paprikast. Pigistan sisse sortsu sidrunimahla ja segan koos maitsestatud krevettidega läbi. Tõstan kuningliku segu röstitud leivarõngale, kaunistan sektoriteks lõigutud kirsstomatiga ja väikese tükikese sidruniga. Värskelt jahvatatud must pipar annab lõpliku maitse !
Ilus päev on alanud !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar