Metsaseene seljanka ehk korilase mõnus unenägu


Kõigile meile on tuttav vene päritolu supp seljanka, mida võid valmistada lihast, kalast ja ka seentest. Mõnele maitseb see supike eriti esmaspäeviti, väidetavalt olevat hea pohmelli leevendaja aga võta sa kinni, kas pohmelli leevendab lihtsalt  rammus toit või on müüdil tõepõhi all- ei ole aru saanud :-)
Mina valmistan täna seeneseljanka, alustada tuleks korraliku supipõhja tegemisest ja välja tuleks laduda selleks:

300 grammi tomatipastat

1 suurem sibul
1 porgand
1 punane paprika
2 viinerit
pipart, soola
1 küün küüslauku
1-2 loorberilehte
3 liitrit juurvilja puljongit
2 marineeritud kurki
50 grammi õli
1 supilusikatäis suhkrut

Suuremasse potti tuleks valada õli, lasta see kuumaks ja lisada tomatipasta. Lase tomatipastal küpseda nõrgal kuumusel, sega pidevalt. Lõigu porgand, küüslauk, paprika meelepärasteks tükkideks ja lisa tomatipastale, samuti sool, suhkur, pipar ja loorberilehed. Viiluta sibul, viinerid ja lisa ka need teiste komponentide hulka, Võta eraldi kastrul, kuhu pane keema tükeldatud marineeritud kurk-keeda kuskil 20 minutit ja kurna, lisa kurgid tomatipasta hulka. Ära unusta aegajalt segada. Seljanka põhja võiks kuumutada vähemalt 35-40 minutit.

Seened peaks sügavkülmast aegsasti välja võtma, kui oled soolanud seeni, siis leota neid varakult, et  liigne soolasus eemaldada. Pese puravikud, pilvikud, riisikad, võiseened või mis iganes hoole ja armastusega korjatud metsaannid puhtaks, lase liigsel veel välja nõrguda ja tükelda. Prae pannil koos võiga kergelt läbi ja lisa koos puljongiga  eelnevalt tehtud seljankapõhjale. Lase keema ja keeda nõrgal kuumusel mõni minut. Serveeri  vastavalt igaühe maitsele hapukoore, oliivide, tükikese sidruni ja musta leivaga.



Приятного аппетита !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar