Rabarberikissell mustade ploomide ja õunasiidriga



Kooliajal oli söögitunni  lahutamatu kaaslane kissell,  kas kohupiimaga või kohupiimavormiga, ka riisipuder kisselliga polnud võõras. Üldse oli sellel ajal see vist üks levinumaid magustoite  erinevate marjade ja lisanditega, sööklates müüdi seda isegi klaasi kaupa. Ma ei ole kindel, kas see magustoit pärineb Venemaalt, kuid kindlasti valmistati seal kisselli juba XI sajandil,  nii kuivatatud puuviljadest kui ka värsketest marjadest.
Meenutused meenutatud, asume  ise asja kallale ja valmistame ühe laheda variandi :

8 dl magusamat õunasiidrit ( ilma alkoholita )

50 grammi maisitärklist
350 grammi rabarberit
100 grammi mustasid ploome ( kuivatatud )
1 teelusikatäis tuhksuhkrut

Lasen õunasiidri koos rabarberi ja ploomidega vaikselt keema ja lisan lusikatäie suhkrut. Keedan 3-4 minutit, seejärel valan läbi sõela vedeliku välja ja jätkan vedeliku keetmist nõrgal kuumusel. Segan tärklise tilga veega ja niristan vedeliku siidri hulka, segan pidevalt vispliga ning lasen keema, lisan rabarberid, ploomid. Kuna siider on iseenesest magus siis suhkrut juurde ei lisa. Asetan jahtuma ning valmistan kiirelt kohupiimast, vahukoorest ja lusikatäiest vaniljesuhkrust mõnusa kreemi, tükeldan sisse veel mõned mustad ploomid ja asetan külmkappi. Kui kissell on piisavalt jahtunud, asun serveerima. Kausi keskele mõnus kulbitäis või kaks kisselli ja peale korralik ports kohupiima-vahukoorekreemi.


400 grammi kohupiima

2 dl vahukoort ( vahustan eraldi )
1 lusikatäis vaniljesuhkrut
2 tükeldatud ploomi



Sega kõik komponendid läbi ja kaunista käepäraste vahenditega !



Lapsepõlv tuleb meelde !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar